« Tillbaka till blogg

Möt vår Fanny, husägaren som omfamnar fastighetsbranschen!

Postat den 13 december, 2016

Om ni kontaktat Planima har ni med största sannolikhet fått prata med Fanny. Hon är den person som överlägset hörs mest i företaget då hon huvudsakligen tar hand om Planimas nya och befintliga kunder. Dessutom har hon precis köpt hus, som en riktig hus- och fastighetsentusiast!

Hej Fanny! Skulle du kunna introducera dig själv lite kort?

fanny-profilHej! Mitt namn är Fanny Jonsson och jag är en positiv, pratglad och framåt person som ständigt har något projekt för mig. Jag är född och uppvuxen i Skåne, har rötter från Värmland men bor i Göteborg. De som pratat med mig brukar dock säga att jag mer låter som en smålänning. För er som försöker gissa min ålder så kan jag avslöja att jag sedan 25 års ålder gått igenom en mindre 30-årskris. Nästa år blir denna dag ett faktum!

Varför började du intressera dig för fastighetsbranschen? Är det en inriktning du sökt länge?

Jag tror att intresset uppkom redan när jag var yngre, fast då var det nog arkitekt eller mäklare som lockade. Jag älskar inredning, design och har behovet av socialt utbyte både privat och i jobb. När privat husköp kom upp på tal första gången så började intresset för branschen blomma upp igen och när möjligheten på Planima dök upp kändes den självklar. Det kändes perfekt att jobba på ett företag som hjälper fastighetsägare ta hand om sina hus, där jag dessutom får ta rollen som ansvarig för alla kundrelationer. Klockrent!

Vad gjorde du innan du började hos oss?

Jag har alltid haft arbeten där jag på något sätt haft ansvar för företagets kundrelationer. Mitt senaste arbete var som resande säljare på Björn Borg i västra Sverige. Där gick arbetet ut på att ta hand om befintliga kunder och hjälpa dem med inköp och försäljning av våra kollektioner. Dessförinnan var jag säljcoach och personalansvarig på ett rekrytering- och bemanningsföretag i kosmetikbranschen. Samtidigt som jag arbetade där vidareutbildade jag mig bland annat inom affärsutveckling. Min första tid i Göteborg arbetade jag som konsult i kosmetikbranschen och bedrev egen verksamhet. Det var extremt nyttigt för att skapa nya relationer och kontakter men också väldigt kul då man träffade så otroligt mycket nya kunder varje dag.

Du som pratar med kunder varje dag, vad är dina intryck av branschen så här långt?

fanny-rollupDet finns alltför mycket okunskap inom just planerat underhåll. Alltför många släcker bränder och lägger både mycket tid och pengar på att lappa och laga. Jag pratar med allt ifrån styrelsemedlemmar i mindre bostadsrättsföreningar till förvaltare i kommuner, och det är extremt inspirerande att få inblick i så mångas vardag. Alla har olika förutsättningar och tillvägagångssätt, men samtliga har ett gemensamt intresse; att ta hand om sina hus.

Du har ju dessutom köpt hus privat! Hur känns det? Ser du någon fördel som husägare i och med din tid med Planima?

Att äga ett hus är helt fantastiskt men också något helt annat än att bo i lägenhet. Istället för ljudet av E6:an och Liseberg är det nu lugnet i Lindome som regerar. Nu har vi en liten trädgård med en solig uteplats, så nu är det väl hög tid att börja lära sig plantera också. En stor fördel med att bo i hus är ju självklart förståelsen för hur det är att underhålla en byggnad och resonemanget kring kostnader för alla åtgärder. Att köpa hus känns lite som att köpa ett projekt, det finns alltid något att göra.

Vad är nästa stora projekt i huset, förutom att plantera saker i trädgården?

Oj! Hur långt ska jag sträcka mig!? Haha. Skämt åsido, det måste vara att renovera tvättstugan. Rosa våtrumstapeter med blåa båtar är inte riktigt ”my cup of tea”.

När du inte jobbar och om man bortser från husprojekt, vad gör du helst då?

fanny-sittandeJag nördar väl en hel del inredning just nu, annars är yoga och träning på gymmet med kollegorna något som jag prioriterar. Helgerna består ofta utav middagar med vänner, vi är till exempel några som ses för vinprovning en gång i månaden. Något som jag ska ta tag i nu när julledigheten kommer är läsning. Jag ser fram emot en riktigt bra bok i min nya fåtölj, ett glas vin och självklart några tända ljus.

Slutligen, berätta något oväntat om dig själv! Ordet är fritt!

Jag fullkomligt älskar Planet Earth-säsongerna. Bästa klippet är nog på björnar som kliar sin rygg mot träden och regissören klippt in musik, hysteriskt roligt (länk till klipp).

Sen vill jag passa på att önska alla läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år. Ta hand om varandra och njut av god mat och trevligt sällskap!