2021 – vi summerar ett helt fantastiskt Planima-år!

2021 – vilket år! 🎉 Vi gick in i året som en kaxig uppstickare och kom ut som stark snabbväxare. Med mängder av nya spännande kunder, ett skarpare team och högre utvecklingstakt än nånsin. Men vi har bara börjat… 💣 Några utvalda gobitar från 2021:

200+ nya kunder (!!!) 🚀

Planima är byggt i nära samarbete med våra kunder, för att lösa deras utmaningar inom underhåll och renovering på bästa möjliga sätt. Detta har gjort oss till det självklara valet för alla som vill få stenkoll på sina fastigheter och jobba proaktivt. Några av alla nya kunder som valt Planima för effektivare underhåll:

 • 20 kommunala fastighetsbolag, bl.a. Lunds Kommuns Fastighets AB (som vi även vann ett digitaliseringspris tillsammans med), Varbergs Bostad, Kalmarhem och Borås Stad.
 • Trophi – Nordens ledande fastighetsbolag inom dagligvaruhandel med 275 handelsfastigheter i Sverige och Finland.
 • Nytänkande förvaltningsbolaget Fastighetsägarna Service och Tyréns, en av Sveriges största teknikkonsulter. Samt ytterligare 15 förvaltnings- och konsultbolag.
 • Anrika HSB Gambrinus (ett av HSB-sfärens största fastighetsbolag med fastigheter i bl.a. Borås, Jönköping och Halmstad) och MHS Bostäder (bostäder åt studerande och anställda i Försvarsmakten).
 • Mängder av intressanta mindre fastighetsägare; slott (!), idrottsföreningar, församlingar, stiftelser, folkhögskolor, samfälligheter och bostadsrättsföreningar.

4 nya Planima-kollegor 🙋‍♀️🙋‍♂️🙋‍♀️🙋‍♂️

Teamet har växt med fyra goa kollegor under året: Thomas som Product Designer, Louice som Software Engineer, Celia som Sales Representative och Anton som Head of Growth! När vi ändå var i farten så anställde vi ytterligare tre kollegor som börjar strax efter årsskiftet. Dom får ni lära känna snart!

95% årlig tillväxttakt 📈

Våra återkommande intäkter (ARR) har nästan dubblats under året, till drygt 8 MSEK. Precis som tidigare växer vi med positivt kassaflöde och utan extern finansiering, vilket gör att vi kan fortsätta utveckla Planima på ett långsiktigt och kundfokuserat sätt.

7 värdefulla produktnyheter 🤖

Produktteamet har jobbat flitigt för att göra Planima ännu enklare och värdefullare för våra kunder. Några exempel:

 • Ny Översikts-sida som ger snabb dashboard-överblick på fastigheter, kostnader och nyckeltal
 • Ny design och tillhörande funktioner för att skapa/redigera åtgärder
 • Smart kategorihantering så du själv kan skapa en struktur för din fastighetsdata som passar din verksamhet perfekt
 • Möjlighet att integrera Planima i andra system/portaler via SSO (Single Sign-On)
 • Nytt smart kostnadsfilter
 • Enklare behörighetshantering och nya tydligare användarroller
 • Ny samlad sida för inställningar och admin-funktioner
 • Inte en produktnyhet per se, men ändå väldigt viktig: Uppdelning av Planima i 6 nya prisplaner anpassade specifikt för olika kundtyper och behov

Det allra viktigaste har dock skett under huven, där vi har stökat om för att förbereda för riktigt spännande nyheter som kommer under 2022. 

Vi går in i 2022 starkare än nånsin och ser fram emot alla roligheter, lärdomar och kluriga utmaningar vi kommer stöta på. Och framförallt: alla härliga fastighetsägare som vi ska hjälpa till ett enklare och mer hållbart fastighetsägande! 💛🏢

Vill du följa vårt äventyr och få utvalda nyheter och smarta tips på köpet? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fler intressanta bloggartiklar: