Anton Klintenberg på offensiven – kliver in i tillväxtfokuserad CFO-roll

Han är Planimas egna underhålls-guru och numera ett välkänt namn inom fastighetssverige. Anton Klintenberg har redan många års branscherfarenhet i både operativa och strategiska roller. Men han är mer nyfiken, driven och hungrig än någonsin! Nu tar han sig an den nyskapade rollen som tillväxtfokuserad CFO på Planima.

Anton Klintenberg, CFO Planima

Hemvändare med analytiskt fokus

Rollen som CFO är ny hos Planima och skräddarsydd för att ge Anton och bolaget muskler och verktyg för att växa både snabbt och hållbart. 

Hur känns det att få ta sig an CFO-rollen?

– Det känns helt fantastiskt!  Analys och ekonomi har alltid varit stora styrkor i mina tidigare roller och som I:are (Industriell Ekonomi, Chalmers såklart) så känns det som att ”komma hem” när jag får fokusera heltid på detta.

– På Planima försöker vi alltid ligga steget före i att bygga organisationen och tillsätta rätt roller i god tid. På så vis kan vi växa snabbt med minimal risk att tappa vår goa kultur, välmående medarbetare och nöjda kunder. Med övriga team på plats så var det en självklarhet att nu börja bygga en tillväxtfokuserad ekonomifunktion i absolut toppklass.

Boostar teamet framåt

Många ser fortfarande CFO:n som en ”defensiv” och administrativ roll, säger Anton.

– Men då har de inte jobbat med mig! Jag kommer fortsätta att jobba precis lika nära kunderna och affären som tidigare. Skillnaden blir att jag lägger ännu mer krut på data och analys. Allt för att ge hela bolaget riktigt bra beslutsunderlag och boosta oss framåt. 

– Självklart blir det lite admin också – men med ett tydligt fokus på att automatisera och effektivisera våra processer. Allt för att bygga skalbart för framtiden.

Bredd och djup i svårslagen kombo

– Anton har en svårslagen strategisk- och analytisk förmåga tillsammans med ett operativt driv som är helt unikt. Han är dessutom  entreprenör ut i fingerspetsarna och har modet att arbeta väldigt brett – en fantastisk tillgång ända sedan vi grundade Planima tillsammans, säger Jens Björk, VD på Planima.

– Att han nu kliver in som en framåtdrivande CFO känns väldigt naturligt då han tar med sig värdefulla erfarenheter in i rollen: Både som tidigare VD för ett fastighetskonsultbolag, men även som Head of Growth hos Planima. Det är en kombination som passar perfekt i vår resa framåt.

– Jag är otroligt tacksam över att jag får dela Planima-äventyret med Anton och alla våra fantastiska kollegor. Tillsammans bygger vi något riktigt bra!

Vill du hänga med på vår tillväxtresa? 🚀

Är du nyfiken på Planima och teamet bakom det marknadsledande planeringsverktyget för fastighetsunderhåll? Vi växer snabbt och hållbart och är alltid intresserade av nya bekantskaper! Är du en framtida samarbetspartner, kund eller kanske vår nästa kollega? Kika in på vår karriärsida, följ oss på Linkedin eller hör av dig!

Sugen på att testköra planima?

Fler intressanta bloggartiklar:

En fantastisk Planima-vår (igen)!

Imorgon är det midsommar och kollegorna börjar så smått droppa av till välförtjänta sommarsemestrar. För det har minst sagt varit en intensiv period för oss