Customer Success i trygga händer – Peter Gustafsson om sin nya roll.

Peter Gustafsson har många järn i elden. Förutom att leda ett elitsatsande och prisat seglingsteam på internationell nivå är han en stor profil på Göteborgs tech-scen. 

Sedan tre år tillbaka är han delägare och rådgivare i Planima – ett engagemang som nu fördjupas ytterligare: När Felicia Lovell Wermäng är föräldraledig kliver Peter in, kavlar upp ärmarna och axlar hennes ansvar i rollen som tillförordnad Head of Customer Success. 🥳

Peter Gustafsson
Peter Gustafsson leder Planimas Customer Success det kommande året

– Det känns verkligen tryggt att just Peter leder det strategiska arbetet i CS-teamet under min föräldraledighet. Både för hans gedigna erfarenhet inom sälj och Customer Success, men också för att vi delar samsyn kring vad som utmärker ett riktigt skarpt CS-arbete! Vi vet vilka steg vi ska ta för att nå våra tillväxtmål, komma ännu närmare våra kunder och behålla en riktigt hög kundnöjdhet! 

Erfaren ledare med fokus på kunden

Genom åren har Peter hunnit med ledande försäljningsuppdrag i både Sverige och USA och byggt upp egna bolag från start. Dessutom har det blivit många investeringar och coachinguppdrag i bolag med tillväxtpotential. Fokus har hela tiden legat på att hjälpa teamen förstå slutkundernas behov på djupet – och att agera på dessa insikter.

– Det jag alltid tittar efter när jag engagerar mig i nya bolag är om de verkligen förstår kunderna. Och det gör teamet på Planima. Planima har jobbat länge med både fastighetsägare och förvaltare och har fått bra genomslag för sin lösning i de segment som fokuserats på.

Du har under tre år varit en del av Planima som delägare och rådgivare. Nu tar du ett aktivt kliv in i hetluften och den dagliga verksamheten. Varför?

– I min roll som som investerare och rådgivare för många olika bolag så jobbar jag framförallt med större strategiska frågor. Men jag älskar att kavla upp ärmarna och vara delaktig. Jag är ju trots allt entreprenör och brinner för teknik som gör skillnad hos kunderna. 

– Detta är en riktigt bra chans att komma närmare verkligheten och se om min verktygslåda för Customer Success verkligen funkar. Det är lätt att tappa kontakten med marknaden om man bara sitter i zoom-möten med grundare!

–Planima är dessutom ett fantastiskt roligt bolag. Många företag i samma fas vill växa fort men slarvar med basala saker. Det gör inte gänget på Planima. Teamet är medvetna om vad de håller på med, rekryterar seniort och ser till att göra rätt från början. Det är attraktivt för mig och andra som valt dem framför mer namnkunniga arbetsgivare.

Spännande framtid 🧭

Nu har du varit igång några veckor i din nya roll – hur känns det?

– Det känns kanon. Det är kul att vara delaktig på riktigt och det är extra roligt nu när många nya medarbetare börjar samtidigt. Det är hög energi och stor vilja att ta bolaget till nästa nivå. 

– Det känns också bra att ha ett kontor att gå till några dagar i veckan!

Hur ser du på resan framåt för Planima?

– På Planima löser vi ett pressande problem för våra kunder. Detta syns tydligt i bolagets tillväxt och de betyg som kunderna ger både produkten och den hjälp de får av CS-teamet med implementeringen.

– I takt med att vi jobbar ännu närmare kunderna, så ser vi att vi kan lösa fler av deras problem. Vi förstår deras verksamhet på djupet och lyckas hjälpa dem att ta hand om sina fastigheter mer effektivt, hållbart och lönsamt. Att på det sättet växa tillsammans med våra kunder är fantastiskt roligt. Det finns en anledning till att det heter “Customer Success”.

–  Jag ser fram emot att under det kommande året få bära stafettpinnen, fortsätta Felicias arbete och utvecklas tillsammans med mitt team. Nästa år när hon är tillbaka hoppas jag att vi levererar en ännu starkare kundupplevelse än idag! 

På Planima är vi riktigt tacksamma över att en så erfaren och driven ledare som Peter vill kliva in och axla Felicias strategiska ledarskap när hon är hemma. Vi är också extra glada över att få lite mer av Peters värdefulla tid och att få se honom ännu oftare på kontoret på Kungsgatan! Välkommen! 💛

Vill du hänga med på vår tillväxtresa? 🚀

Är du nyfiken på Planima och teamet bakom det marknadsledande planeringsverktyget för fastighetsunderhåll? Vi växer snabbt och hållbart och är alltid intresserade av nya bekantskaper! Är du en framtida samarbetspartner, kund eller kanske vår nästa kollega? Kika in på vår karriärsida, läs mer och hör av dig!

Fler intressanta bloggartiklar:

En fantastisk Planima-vår (igen)!

Imorgon är det midsommar och kollegorna börjar så smått droppa av till välförtjänta sommarsemestrar. För det har minst sagt varit en intensiv period för oss