Degerforsbyggen väljer Planima för fastighetsunderhållet

Fasad på kommunhuset i Degerfors.
Degerforsbyggen har bostadsfastigheter, industrifastigheter och kommunens verksamhetslokaler i sitt fastighetsbestånd. Foto: Degerforsbyggen.

En kommun med mycket aktivitet

Degerfors, i Värmland, är en kommun med rikt aktivitetsutbud, såsom en mängd vandringsleder, badplatser och mountainbikebanor. Här finns flera skogar och naturreservat, exempelvis Sveafallen med över 200 jättegrytor som lämningar efter inlandsisen. I Degerfors finns även landets enda fotbollsmuseum. Här har landslagsstjärnor som Bertil och Gunnar Nordahl, Ola Toivonen och Olof Mellberg spelat.

För den som vill etablera eller bosätta sig i Degerfors har Degerforsbyggen ett 80-tal fastigheter med 809 lägenheter och 115 lokaler. Här går det att bo nära exempelvis skidspår, fotbollsplan och båtplats. Med såväl kommunala verksamhetslokaler som industrifastigheter i beståndet (på totalt 67 798 kvadratmeter) är det en hel del att hålla koll på när det kommer till fastighetsunderhållet.

Nyfiken på hur Planima kan effektivisera underhållet för kommunala fastighetsbolag? Läs mer här!

Fasader på Degerforsbyggens bostadsområde i centrala Degerfors.
Ett av Degerforsbyggens bostadsområden i centrala Degerfors. Foto: Degerforsbyggen.

Aktiv underhållsplanering i Planima sparar tid och pengar

För att ha full koll på allt fastighetsunderhåll har Degerforsbyggen nyligen tagit fram nya underhållsplaner för sina fastigheter. Eftersom de importerat underhållsplanerna till Planima kommer de fortsatt kunna arbeta aktivt och effektivt med dem, vilket sparar värdefull tid för förvaltarna.

Laptop som visar underhållsplan i Planima

De nya digitala underhållsplanerna kommer bland annat underlätta för Degerforsbyggen att planera för kommande underhållsprojekt. Med hjälp av funktionen Planima Samordning kommer de också kunna spara pengar i det framtida fastighetsunderhållet genom smart samordning av underhållet och rätt prioriteringar.

Vill du också underhållsplanera effektivt och digitalt?

Digitala underhållsplaner i Planima gör fastighetsunderhållet effektivare och roligare. Fyll i dina uppgifter i formuläret här nedanför, så får du prova kostnadsfritt i 14 dagar.