En juluppdatering från Planima!

Vi på Planima har jobbat hårt under hösten med att förbättra tjänsten för våra användare, och när det nu börjar lacka mot jul så är det på sin plats med en uppdatering. Mycket har skett bakom kulisserna för att göra Planima snabbare och säkrare, men det händer även mer framträdande saker.

Byggnader

I går släppte vi två efterlängtade funktioner. Den första är ett utökat stöd för byggnader. Sedan tidigare kan man lägga till byggnader under en fastighet och använda dessa för att kategorisera sina åtgärder. Nu tydliggör vi den informationen för de som använder byggnader genom att både visa en kolumn med informationen på större skärmar, och även visa en nedbrytning av åtgärdskostnaderna per byggnad i den ekonomiska översikten.

Investeringar och underhåll

Den andra funktionen är att det nu går att filtrera på investering och underhåll i alla flikar på underhållsplanen, på samma sätt som med år. Det gör att man snabbt kan se och arbeta med sina investeringar i åtgärdslistan!

I och med detta har vi också justerat så att all filtrering sker på samma ställe, istället för som tidigare att filtreringen låg på olika ställen beroende på om man exempelvis arbetade i åtgärdslistan eller skulle göra en export. Det man ändrar i filtreringen slår nu igenom i alla flikar!

Planima 2019

Vi har även börjat blicka framåt och skissat på hur vi gör Planima ännu mer kraftfullt samtidigt som vi fortsatt ska sätta användarvänligheten främst.

Det handlar till att börja med om att ge dig som användare en större arbetsyta när du behöver den, utöka möjligheterna till filtrering (där underhåll och investeringar bara är början) för att ge dig mer kontroll, och även lägga grunden för vår långsiktiga vision av Planima.

Vi håller redan nu på att testa det som kommer att bli den första versionen med ett nytt, uppdaterat utseende. Vi räknar med att börja beta-testa detta kring årsskiftet och under det första kvartalet 2019 är ambitionen att göra det tillgängligt för alla våra användare! (Titta längst ner i inlägget för en tjuvtitt!)

Med det vill vi tacka alla våra härliga användare, nya som gamla, för att ni varit med oss under året och gett oss massor av bra feedback och peppande ord!

God jul och gott nytt år!
Teamet bakom Planima

Ett litet smakprov på Planimas nya gränssnitt

Ett litet smakprov på Planimas nya gränssnitt som fortfarande är under utveckling.