En Planima-sommar värd att fira!

Vilken dag! Planimas sommarfest har gått av stapeln. ☀️🥳

I år bjöds vi på kultur-workshop, episk frisbeegolf-kamp, fantastisk mat på Gurras, spel-frenesi på Kappa bar samt förstås ett vackert och sommarvarmt Göteborg ända in på småtimmarna! Vi firade en magisk Planima-vår där vi tillsammans utvecklats både som individer och som bolag. 📈

Nu börjar vi så smått förbereda oss för semestern. Redan på fredag kastar några av oss in badhandduken och går på välförtjänt sommarledighet. Och vilan är välbehövlig: Vi har hållit uppe sprint-tempot ända sedan i vintras och kan se tillbaka på en fortsatt snabb tillväxtresa med massor av roliga händelser. 

Här är vårens största Planima-nyheter 👇

Fastighetsbranschen förändras 🏢

Under våren har vi sett att fastighetsbranschen snabbt ställer om till långsiktig förvaltning och hållbart fastighetsägande. Äntligen säger vi, för denna fråga har vi drivit länge! Vårt verktyg för proaktiv underhållsplanering är därför mer aktuellt än någonsin och det är inte konstigt att det just nu händer väldigt mycket spännande på Planima.

Massor av nya kunder ansluter 🎉

Under våren har vi haft förmånen att få välkomna ett helt gäng nya kunder: Från kommunala fastighetsägare (bl.a. Poseidon, Svenska Bostäder, Stenungsunds kommun), förvaltare och konsulter (bl.a. Ramboll, MBF, Projektgaranti Stockholm) samt privata fastighetsägare (bl.a. Prologis, Carlanderska Sjukhuset, Chalmersfastigheter) och dessutom nästan hundra bostadsrättsföreningar!

Produkten utvecklas 🚀

Grunden i vår produkt är att ge förutsättningar för ett långsiktigt och proaktivt fastighetsägande. Då är det förstås avgörande att också tillämpa detta på vårt eget arbete! Vi fortsätter att innovera vår nisch med produktuppdateringar, nya värdefulla funktioner och en mer användarvänlig produkt. Under våren har vi bl.a. gjort det smidigare för våra användare att arbeta med genomförda åtgärder, lanserat en rad uppdateringar för snabbare arbete på fältet samt fortsatt utvecklingen av “Generera underhållsplan” – funktionen som låter dig automatisk skapa kompletta underhållsplaner med några få klick.  

Teamet växer 👨‍👩‍👧‍👦

Med en snabbföränderlig bransch, högre innovationstempo och en växande kundskara gäller det att ha fart under fötterna och hänga med. Rekryteringarna har avlöst varandra under våren och vårt team växer i rekordfart! (Om vi inte hade jobbat så medvetet och fokuserat med att bygga vår kultur hade vi skrivit att vi växer så det knakar…). Vi har mer än dubblat personalstyrkan det senaste året och nu väntar vi på fem (!) nya kollegor som ska ansluta till oss efter sommaren. Vi kommer bli ännu starkare inom allt från produktutveckling till kundvård och sälj. Minst sagt peppande inför hösten!

Vi utvecklas tillsammans 🌱

När vi växer vill vi göra det hållbart. Vi vet att vi måste må bra för att prestera. Och att vara mänsklig och att ha roligt tillsammans inte står i kontrast till att vara proffsig. Vi fortsätter att ha höga ambitioner utan att tumma på kultur eller kvalitet. Detta lyckas vi med genom att sätta gemensamma mål, hjälpa varandra, ställa frågor när vi inte förstår och se till att alla är med och påverkar det vi gör. 

Under våren har vi börjat göra kontinuerliga pulsmätningar med fokus på välmående och samarbete och företagskultur. Vi har också haft flera givande workshops med fokus på kultur och mångfald. Dessutom utmanade vi oss att springa Göteborgsvarvet tillsammans. En av vårens absoluta höjdpunkter och med gemensam pepp och en hel del pannben tog vi oss ända in i mål i det varmaste loppet på många år. 

Nu siktar vi på att behålla vårt arbetsklimat, fina sammanhållning och det höga välmåendet när vi växer. Vi ser det som den enskilt viktigaste investeringen för att vi ska kunna fortsätta vår tillväxtresa och bära ledartröjan även i framtiden.

Semester! 🏖️

Så, nu säger vi glad sommar!
Passa på och njut av sol, bad, jordgubbar, glass, deckaren i hängmattan, fjällvandringen eller vad som får just dig att koppla av och ladda batterierna. För snart är vi igång med sprint-tempot igen. Hösten lovar en ljus, proaktiv och hållbar framtid!   

Fler intressanta bloggartiklar: