Planima-året 2020: höjdpunkter och topp-5 blogginlägg

2020 – ett minst sagt knasigt år. En mikroskopisk viruspartikel har vänt upp och ner på hela världen och fått oss att omvärdera allt vi tagit för givet. Med tanke på hur tufft året har varit för många så är vi väldigt glada och tacksamma för att vi fått vara friska och att vi haft vårt mest framgångsrika år hittills! 

2020 – året då digitaliseringen av fastighetsbranschen tog fart på allvar?

På kort tid har digitala möten och distansjobb blivit vardag för väldigt många. Hos Planima är det ingen jätteskillnad mot tidigare, men vi ser hur dessa ändrade arbetssätt knuffat igång digitaliseringstakten i fastighetsbranschen. Intresset för nya digitala lösningar har ökat fort, något vi både märkt själva och ser hos branschkollegor.

Detta gör oss hyfsat säkra på vår sak: 2020 har varit ett bra år för de som utvecklar smarta digitala lösningar för fastighetsbranschen. Superkul för oss och alla andra proptech-bolag! 

Proptech-kartan: Planimas översikt över alla proptech-startups i Sverige.

Kika proptech-kartan här, vår kartläggning av alla proptech-startups i Sverige.

Men viktigast av allt: förändringen gynnar fastighetsägare som nu kan effektivisera sin verksamhet med nya smarta produkter för olika behov och frigöra sig från omoderna fastighetssystem eller krångliga Excel-blad.

Även om det hänt mycket under 2020 så tror vi att det fortfarande är en bit kvar till den efterlängtade “digitala revolutionen”, något som vår VD Jens tar upp i sin krönika på ämnet. Vi väljer att se 2020 som uppvärmningen och 2021 ska bli året då det verkligen brakar loss!

Planimas höjdpunkter från 2020

  • Mängder av nya spännande kunder som vi fått hjälpa till proaktivt och effektivt underhåll! Allt från allmännyttiga bostadsbolag till kommersiella fastighetsbolag, konsulter och bostadsrättsföreningar. Några exempel:
  • Nytt kontor! Numera hittar ni oss på Storgatan 53 i Göteborg, längst upp i huset mellan Avenyn och Heden. Välkomna upp på en solig AW eller kopp på vår fina takterrass (när viruset lugnat sig, såklart!).
Gatubild på Kungsportsavenyn i Göteborg där Planimas nya kontor är markerat.
  • 1000 följare på LinkedIn! Vill du också följa vår resa och få värdefulla nyheter varje vecka? Följ oss här!
  • Planima har fått en rad nya funktioner. Två favoriter: 
    • Samordning – planera underhåll och hitta samordningsbesparingar för flera fastigheter eller hela beståndet i samma vy.
    • Återförsäljarportalen – få full överblick på de licenser som du erbjuder till dina kunder. Supersmidigt för förvaltare och konsulter som vill erbjuda Planima!
Skärmbild på underhållsplan med åtgärder och kostnader i Planima
Samordningsvyn gör det enklare än nånsin att hitta samordningseffekter och jobba med många fastigheter samtidigt

Topp-5: våra mest lästa bloggartiklar 2020

Skärmbild på Planimas bloggsida.

Du har väl inte missat vår blogg? Där postar vi nyheter varje vecka om fastigheter, underhåll, proptech och annat värdefullt för dig som äger eller förvaltar fastigheter. Här är läsarnas favoriter från 2020:

8 snabba tips för aktivt och framgångsrikt underhåll

Ett proaktivt och effektivt underhåll har många fördelar. Många tror att det är krångligt att få till – men så behöver det inte vara! Här hittar du 8 tips att testa direkt.

Mall underhållsplan – ladda ner gratis, kom igång direkt!

Behöver du komma igång med underhållsplanering på ett enkelt och snabbt sätt? Då kan vår mall vara en bra början.

Checklista: vad innehåller en bra underhållsplan?

Det är stor skillnad mellan att jobba med underhållsplanering och att göra det på ett bra och värdeskapande sätt. Här får du en checklista på de viktigaste sakerna att tänka på.

Underhållsplan i Excel – guide och jämförelse med Planima

Excel är ett av de vanligaste verktygen för underhållsplanering. Men är det bästa alternativet för just dig? Läs vår noggranna genomgång så blir det enklare att välja rätt.

Varför ska jag använda digital underhållsplan för mina fastigheter?

Underhållsplanering, varför då? Här går vi tillbaka till grunden och förklarar varför digitala underhållsplaner kan vara värdefulla för just dig.