Proptech-bolaget Planima förstärker med ny rådgivare och delägare

Porträtt på Peter Gustafsson ny delägare i proptech-bolaget Planima

Ibland när startups växer springer de in i precis rätt personer och inser att de har något lysande gemensamt. Som när Peter Gustafsson och Planima möttes. Ja, det sa rätt snabbt “klick” när vikten av att verkligen sätta sig in djupt i kundernas behov kom på tal. Och när det började pratas om att bygga lösningar som löser behoven på ett konkret och mätbart sätt, då blev den gemensamma framtiden en ren nödvändighet!

Därför välkomnar vi nu Peter som rådgivare och delägare i Planima-teamet! Peter blir ett värdefullt tillskott till teamet som bidrar med djup kunskap inom bl.a. försäljning, customer success och marknadsföring. Det gör att vi växlar upp utvecklingstakten ytterligare och tillsammans med våra kunder gör fastighetsunderhåll ännu enklare och effektivare.

Vill du också lära dig mer om värdet med långsiktigt och förebyggande fastighetsunderhåll? Läs mer om varför underhållsplanering är så viktigt här.

Peter, vem är du och vad är din bakgrund?

– Jag är ingenjör från Chalmers. Jag har alltid arbetat i gränslandet mellan teknik och användare – för att se till att man får verklig nytta av teknisk innovation, vilket inte alltid är självklart… Under åren har jag framförallt jobbat med försäljning, både i mindre svenska och större amerikanska bolag. Sedan blev jag entreprenör och har själv byggt upp ett par bolag från start, vilket var otroligt kul. Sedan 5-6 år tillbaka så investerar jag i, och coachar, andra duktiga entreprenörer.

Mitt genomgående tema har nog varit att förstå vilka problem människor brottas med, och hur man kan göra livet lite enklare för dem.”

Vad är din roll i Planima?

– Jag har sett ett antal bolag växa och där brukar jag kunna hjälpa team att undvika de värsta fällorna. Alla behöver ju inte göra samma misstag som jag har gjort! För det mesta klarar sig snabbväxande bolag alldeles utmärkt utan tips från coachen, och då skall man inte vara i vägen. Men när behovet finns, så finns jag där och kan kavla upp ärmarna.

Det jag lägger mest energi på är så klart kunderna. Förstår vi dem? Har vi ett skarpt värdeerbjudande? Löser vi rätt problem? Bygger vi rätt produkt? Är de happy? 

Vad var det som gjorde dig intresserad av Planima?

– Det jag alltid tittar efter när jag engagerar mig i nya bolag är om teamet verkligen förstår kunderna. Och det gör teamet på Planima. Planima har jobbat länge med både fastighetsägare och förvaltare och har fått bra genomslag för sin lösning i de segment som fokuserats på.

Planima har också en tydlig vision för hur underhållsplanering borde fungera i framtiden. Alla fastighetsägare är så klart inte där ännu, men det är typiskt för en marknad i förändring; att kunder digitaliserar i lite olika takt.

Sedan är alla medarbetare väldigt duktiga i sina respektive roller. Det finns en myt att denna typ av bolag startas av briljanta unga programmerare, men så är det väldigt sällan. Här finns en bra gruppering som kommer att jobba långsiktigt både med kunder och kommande medarbetare.

Vad ser du mest fram emot, under det kommande året med Planima?

– Framförallt att få se vad nya kunder tycker. Planima har ju blivit tydliga med nyttan för de lite större fastighetsägarna, där underhållsplanering är både viktigare och mer komplext. Här ser jag fram emot ett antal intressanta dialoger under hösten.

Sedan är det något magiskt med att se team växa, och hur företagskultur formas, så det skall såklart bli kul. Kan jag bidra lite grann för att göra resan roligare så är jag nöjd!

Planimas VD och medgrundare Jens Björk, om det framtida samarbetet:

– Vi märkte första gången vi träffade Peter att vi har samma tänk kring många frågor, framförallt när det kommer till hur vi lär känna våra kunder och deras behov. Efter ett väldigt givande samarbete under våren är det riktigt kul att välkomna Peter som rådgivare och delägare i Planima. Hans kunskaper kommer bli mycket värdefulla på vårt kommande uppskalnings-äventyr!

Nyfiken på Planima? Testa kostnadsfritt i 14 dagar

Vill du också prova digitala underhållsplaner för dina fastigheter? Prova Planima kostnadsfritt i 14 dagar genom att fylla i formuläret nedan!

Fler intressanta bloggartiklar: