Stor uppdatering av Skapa/Redigera åtgärd – här är alla nyheter (+video)

I Planima hanteras hiskeliga mängder underhåll, renoveringar och investeringar. Visste du exempelvis att våra användare:

  • har mer än 150 miljarder kr planerat underhåll i Planima? 💰
  • skapar i snitt 1 000 nya åtgärder varje arbetsdag? 📈 

Siffror som växer snabbt i takt med att fler upptäcker hur användbart Planima är. För att våra användare ska kunna jobba ännu effektivare gör vi nu en stor uppdatering av skapa/redigera åtgärder! 🎉

Se alla nyheter i videon 🎥👇

Sammanfattning av alla nyheter

1. Smartare formulär för att skapa och redigera åtgärder

Vi börjar med den största nyheten: ett nytt formulär för att skapa och redigera åtgärder! 📝 Det ger bättre överblick på alla funktioner och är enklare att använda på surfplatta eller mobil. Dessutom innehåller det ett gäng smarta nyheter som vi ska kika på i detalj nedan.

2. Flera Märkningar per åtgärd + enklare hantering av Märkningar

Märkning har varit lite av en doldis-funktion men växer snabbt i popularitet tack vare sina många användningsområden. Med Märkning kan du sätta helt egna egenskaper på Åtgärder som sedan går att filtrera på i alla vyer 🏷️ Vanliga användningsområden är att gruppera åtgärder i projekt, ange ansvarig person eller kostnadsställe. Här släpper vi två efterlängtade nyheter:

Nyhet 1: Du kan nu ha flera Märkningar per åtgärd

Nyhet 2: Märkningar som du använt tidigare visas i en lista vilket gör det enklare och snabbare att välja rätt

3. Skapa ny Byggnad samtidigt som du skapar ny åtgärd

Funktionen Byggnader är ett enkelt sätt att skapa ordning i dina planer, framförallt på större fastigheter där du vill kunna knyta åtgärder till olika huskroppar. Nu kan du skapa nya Byggnader direkt när du lägger till nya åtgärder! Skriv bara in namnet på den nya Byggnaden så läggs den till direkt. Självklart kan du lägga till Lägen på samma enkla sätt.

4. Jobba synkat i flera fönster samtidigt

Vill du pilla med detaljer och ha koll på helheten samtidigt? 🔬🔭 Nu kan du öppna Planima i flera webbläsarfönster och allt du gör i ett fönster synkas direkt till övriga fönster. Funkar precis lika bra på en fastighet som för flera fastigheter samtidigt i Samordningsvyn.

5. Lägg till flera åtgärder snabbare med “Spara och lägg till ny åtgärd”

Ska du lägga till många åtgärder i ett svep? Klicka på pilen till höger om Spara åtgärd och välj “Spara och lägg till ny åtgärd” så sparar du åtgärden och kan sedan direkt lägga till en ny 🏎️

6. Total kostnad uppdateras i realtid

Nu behöver du inte spara åtgärden och kolla i underhållsplanen för att se vad den slutliga kostnaden blir. Istället uppdateras totalkostnaden i realtid medan du arbetar med åtgärden.

Varför gör vi dessa ändringar? 

Bra fråga! Vi lämnar ordet till Thomas Lundin, Product Designer på Planima:

När vi gör uppdateringar så är det viktigt att det inte bara är vackert att titta på utan faktiskt hjälper till att lösa problem och göra livet lite lättare för användaren. Efter intervjuer och användartester så blev det tydligt att det gamla formuläret upplevdes rörigt och svårarbetat. 

Genom en ny design och gruppering av fälten enligt “Law of Proximity” så minskar vi den kognitiva belastningen hos användaren och gör formuläret enklare att fylla i. Efter gedigna användartester så har vi landat i en design som vi tror kommer göra det enklare och roligare att skapa och redigera åtgärder!

Denna uppdatering lägger också grunden för ännu fler smarta nyheter som vi har på gång. Håll utkik!

Testa alla nyheter själv – gratis i 14 dagar

Med Planima är det busenkelt att både skapa och jobba aktivt med din planering. Testa själv genom att fylla i formuläret nedan!

Fler intressanta bloggartiklar:

En fantastisk Planima-vår (igen)!

Imorgon är det midsommar och kollegorna börjar så smått droppa av till välförtjänta sommarsemestrar. För det har minst sagt varit en intensiv period för oss