Vårens produktnyheter på 5 minuter

Planima bygger på enkelhet.

Att komma igång med underhållsplanering ska gå på några klick. Att få överblick och hantera fastighetsbeståndet ska vara intuitivt och smidigt. Och att hitta synergieffekter och samordningsmöjligheter som leder till lönsamma beslut ska varken vara raketforskning eller drömtydning! 

Erik Brännström, Head of Product and Technology, Planima
Erik Brännström, Head of Product and Technology, Planima

Vi drivs helt enkelt av att inte överkomplicera saker i onödan. Detta tänk genomsyrar allt vi gör och gäller inte minst hur vi väljer att utveckla vår produkt.

Erik Brännström, Head of Product and Technology, Planima

Erik Brännström är Planimas Head of Product and Technology och har en tydlig filosofi när det kommer till produktutveckling:

– På Planima kombinerar vi det långsiktiga målet att skapa det perfekta verktyget för att ta hand om fastigheter, med en strävan mot att kontinuerligt göra vardagen enklare för våra användare.

Vidareutveckling och nya funktioner

Under våren 2023 har Planimas planeringsverktyg kontinuerligt utvecklats med förbättrade funktioner och gränssnitt.

Generera underhållsplan fortsätter att utvecklas 🪄⚙️

– I höstas lanserade vi en riktigt stor nyhet i branschen: “Generera Underhållsplan”, ett tillägg i Planima som hjälper våra användare att snabbt och enkelt skapa kompletta underhållsplaner för sina fastigheter.

Det säger Louice Danielsson, utvecklare på Planima och den som skrivit merparten av koden till Generera Underhållsplan. 

– Under våren har vi fortsatt att förbättra funktionaliteten med superbra input och hjälp från våra kunder. Det är riktigt kul att se att det hittills har skapats nästan 500 nya underhållsplaner med den utvecklade funktionen!

Louice Danielsson, Softwre Developer, Planima
Louice Danielsson, Software Developer, Planima

Utöver att arbeta vidare med Generera underhållsplan har produktteamet under våren gjort både små och stora förbättringar i Planima, bland annat:

Ny utkastfunktion 📋

Den kanske viktigaste, helt nya funktionen som släppts under våren är nog annars möjligheten att skapa utkast, säger Erik. 

– Den är perfekt när du är ute på besiktning. Den låter dig snabbt och smidigt lägga till alla åtgärder som du hittar direkt i mobilen eller plattan så att du inte glömmer något. Sedan kan du i lugn och ro komplettera underhållsplanen med fullständig information i efterhand.

Snabbknapp för nya åtgärder 🏃

Vi har lagt till en snabbknapp som låter dig lägga till nya åtgärder baserade på den kategori eller år du redigerar. Bara klicka på knappen så fylls grundinfon i! Smidig funktion som förenklar arbetsfllödet!

Justerade åtgärdsförslag 🔖

Vi har gjort det enklare att se skillnad mellan kundunika åtgärdsförlsag och Planima-priser. Detta underlättar för våra kunder att överblicka och arbeta med både egna prislistor och de inbyggda åtgärdsförslagen med kopplade, databaserade priser som Planima förser användarna med.

Ny funktionalitet för genomförda åtgärder ✅

Den nya och mer intuitiva funktionaliteten för genomförda åtgärder låter användarna justera och lägga till information, såsom t.ex. exakt slutpris, dokument och bilder utan att behöva låsa upp och ändra status. En efterlängtad funktion som gör arbetet med att följa upp analysera underhållet bakåt smidigare och enklare.

PDF-export från samordningsvyn 📑

Vi har lagt till en ny exportfunktion i vår populära samordningsvy. Den ger våra användare möjlighet att exportera ut åtgärder, tabeller och ekonomisk sammanställning utefter de filtreringar och kriterier som valts. Detta är en funktion som har legat högt upp på många kunders önskelistor och gör det mycket smidigare att presentera data och insikter för chefer, beslutsfattare, politiker och andra intressenter.

Varje enskild förbättring är kanske till synes ganska liten, men det ligger mycket tanke bakom och tillsammans så gör de stor skillnad för våra användare!

Erik Brännström, Head of Product and Technology, Planima

Snabbrörlig produktutveckling

Erik leder det snabbväxande projektteamet. Gruppen är snabbrörlig och har hela tiden ett tydligt fokus på att förenkla arbetsrutiner, processer och förstås själva planeringsverktyget.  

– Vi uppdaterar Planima ofta! Ibland flera gånger i veckan. Våra kunder ska inte behöva vänta på en stor release för mervärde. Istället vill vi så snabbt som möjligt kunna ta till oss feedback och nå ut med förbättringar och ny funktionalitet som underlättar för våra användare. För oss är det nyckeln till att bygga en riktigt bra produkt.

Kommande produktnyheter

Hur ser då den närmaste tiden ut för produkten och teamet bakom, vad kan vi vänta oss för nyheter efter sommaren?

– Blickar vi framåt så är våra stora initiativ kopplade till att få Planima att passa in ännu bättre i våra kunders verklighet.

Erik berättar vidare att de just nu arbetar med förbättrade användarbehörigheter för att ge mer kontroll till användarna över vem som kan göra vad i Planima. Dessutom kommer teamet utöka de befintliga API:erna för att möjliggöra helt nya typer av integrationer och informationsflöden. 

– Detta är något som fler och fler kunder önskar och ligger helt rätt i tiden. Vi har lagt ner mycket arbete under våren på att förbereda detta och är väldigt taggade på att få visa upp det i höst!

Nyfiken på om Planima passar dig?

Vill du arbeta strukturerat och proaktivt med ditt fastighetsunderhåll, men har svårt att få koll på allt som du måste göra och hur du skall få budgeten att räcka till? Då behöver du ett riktigt bra och enkelt  verktyg för att planera underhållet av dina fastigheter.

Med Planima får du bl.a:

  • Ett smidigt och enkelt webbaserat planeringsverktyg med oslagbar överblick över alla  dina fastigheter
  • En effektiv och lönsam underhållsplanering genom automatiseringar och unika funktioner som t.ex. Planima-priser, Samordning och Generera Underhållsplan
  • Hjälpartiklar, guider och dedikerad support från Planimas engagerade Customer Success team.
  • Löpande uppdateringar, funktionsförbättringar och ett lyhört utvecklingsarbete

Eller sugen på att testa gratis i 14 dagar?


Fler intressanta bloggartiklar: