Kostnadsfilter – ny funktion gör det lätt att prioritera rätt

För att bli framgångsrik inom renovering och underhåll måste du vara mästare på att prioritera. Du behöver kunna sålla och välja ut det som är viktigast istället för att drunkna i tusentals småsaker. Planima har redan flera funktioner som gör det enkelt att prioritera, men nu lägger vi till en liten men användbar nyhet: kostnadsfilter! 💰

Filtrera på totalkostnad: enkelt men värdefullt

Hur funkar det då? Väldigt enkelt: du kan nu välja att bara visa åtgärder som har en Totalkostnad inom önskat intervall. Det är lika lätt att använda på en fastighet som på många fastigheter samtidigt i Samordningsvyn. Här kommer 3 snabba tips på hur du kan använda nya filtret:

Tips 1: Hitta de stora projekten och filtrera bort ”bruset”

Vilka är de mest omfattande projekten som driver kostnader i beståndet? Finns det stora projekt där vi kan göra smarta besparingar eller höja avkastningen? Om din planering innehåller många små och billiga åtgärder kan det vara svårt att hitta de stora och viktiga sakerna. Lösningen är enkel: filtrera bort allt smått!

Exempel: Sätt filtret på 2 miljoner kr och uppåt så ser du bara de större projekten och slipper leta bland alla småprylar.

Vänster: inget filter = många småsaker. Höger: filtrerat = fokus på de största sakerna.

Tips 2 (för förvaltare och konsulter): öka försäljningen genom att hitta projekt där du kan sälja in dina tjänster

Nu kan du som erbjuder underhållsplanering till dina kunder via Planima enkelt filtrera fram alla större projekt som kunderna har i sina planer. Om du dessutom använder Samordningsvyn kan du överblicka hela din kundstock och alla deras kommande projekt i en enda vy. Bara att välja och vraka.

Exempel: Sök fram alla dina kunders fasad- eller takprojekt med totalkostnad över 2 000 000 kr, eller varför inte stambytesprojekt över 5 000 000 kr? Kontakta dem för att erbjuda hjälp med projektledning! 👷‍♀️

Tips 3: Enklare ansvarsfördelning och samarbete

Ofta samarbetar flera olika yrkesroller inom renovering/underhåll och ansvars­fördelningen är inte alltid glasklar. Ett sätt att dela upp ansvaret kan vara att använda beloppsgränser. Genom att använda kostnadsfiltret kan varje yrkesgrupp enkelt se i Planima vad de ansvarar för.

Exempel:

  • Allt under 10 000 kr hanteras av fastighetsskötarna
  • Över 10 000 kr ansvarar förvaltaren för
  • Över 1 000 000 kr ska en projektledare kopplas in

Nyfiken? Testa Planima kostnadsfritt i 14 dagar

Vill du få bättre överblick och kunna prioritera enklare? Ange dina uppgifter nedan och testa Planima gratis!

Fler intressanta bloggartiklar: