Brf-experterna SBC väljer Planima för smartare underhållsplanering

Bostadsrättsföreningen – en unik och hyllad boendeform 💛🏘️ Det är inte konstigt att det finns nästan 30 000 aktiva brf:er med totalt 1,2 miljoner lägenheter. Att äga sin lägenhet och kunna delta i förvaltningen av fastigheten har stora fördelar, men för att göra det på ett tryggt sätt krävs specialistkunskap. Där kommer brf-förvaltarna in i bilden! 

En av de allra största är SBC, som nu valt att köra igång med underhållsplanering i Planima! 🎉🎺Därmed får de en lättanvänd och kraftfull digital plattform för att erbjuda riktigt bra underhållsplaner till sina kunder.

Med digitala underhållsplaner i Planima vässar SBC sitt innovativa erbjudande. Bildrättigheter: SBC

100 år av brf-expertis och mer innovativa än nånsin

SBC är med sina 4 000+ brf-kunder och 350 medarbetare en av de mest tongivande aktörerna i brf-Sverige. Sedan starten 1921 har de spelat en viktig roll i att stärka bostadsrätten som boendeform och idag är de mer aktiva än nånsin i att driva området framåt.

Kunderbjudandet täcker brf:ens alla behov och består av ekonomisk/teknisk förvaltning, projektledning och juridik. Dessutom finns en rad smarta hållbarhetstjänster som energieffektivisering, laddstolpar och solceller.

Varför Planima?

SBC utvecklar kontinuerligt nya tjänster som hjälper bostadsrättsföreningar att jobba effektivt och hållbart. Nu har turen kommit till själva kärnan i brf-förvaltningen: underhållsplanen! 

Tack vare Planima får SBC en digital plattform som är så flexibel att de kan bygga ett unikt och kundanpassat tjänstepaket för underhållsplanering.

Vi var ute efter en webbaserad och interaktiv plattform där vi kan kommunicera med våra kunder gällande planerat underhåll. Det tycker vi att Planima erbjuder på ett överskådligt och intuitivt sätt.

– Jonas Nyman, gruppchef Underhållsplaner på SBC
Planima för smidig underhållsplanering
Med Planima blir det lättare för SBC att hålla bostadsrätternas underhållsplaner levande

Värdefullt för både kunderna och SBC

Med Planima får SBC ett komplett och lättarbetat verktyg för att skapa och jobba med underhållsplaner samt överblicka alla kunder och deras underhållsbehov. SBCs specialister kan göra bättre planer snabbare medan brf-kunderna enkelt kan följa underhållsarbetet och samarbeta med sin förvaltare online.

En viktig aspekt i valet av Planima var att ha ett lättanvänt verktyg vid upprättandet av våra underhållsplaner. Det gör att vi sparar tid och kan fokusera ännu mer på själva innehållet i underhållsplanen. Dessutom känns överblicken suverän vilket gör att det blir lättare med samordning av åtgärder vilket kan bli riktigt värdefullt för våra kunder.

En underhållsplan behöver uppdateras kontinuerligt för att vara användbar för kunden. Detta blir så mycket enklare nu när kunderna kan följa underhållsarbetet, få beslutsunderlag och kunna kommentera direkt i Planima. Vi kommer nu att kunna ta ett större ansvar för att hålla planerna levande, vilket gynnar både kunderna och oss!

– Jonas Nyman, gruppchef Underhållsplaner på SBC

Nyfiken på Planima? Testa gratis!

Jobbar du med brf-förvaltning? Vill du jobba effektivare med underhållsplanering och bygga ett unikt kunderbjudande med Planima som grund? 

Då ska du testa Planima. Fyll i formuläret nedan och kom igång!

Sitter du i en brf-styrelse och vill veta mer om hur ni kan förenkla styrelsearbetet med Planima? Läs mer här!

Fler intressanta bloggartiklar:

En fantastisk Planima-vår (igen)!

Imorgon är det midsommar och kollegorna börjar så smått droppa av till välförtjänta sommarsemestrar. För det har minst sagt varit en intensiv period för oss