Generera underhållsplan automatiskt – ny funktion i Planima

Proaktivt underhåll är ett ljuvligt tillstånd som allt fler fastighetsägare strävar efter. Lägre kostnader, tidsbesparingar och bättre kontroll är några av de stora fördelarna. Trots detta är många fortfarande fast i reaktivt underhåll och låter sin underhållsskuld öka okontrollerat 📈 Varför? Jo, för att komma igång med proaktivt underhåll kan vara tidskrävande.

Det ska vi ändra på! Med nya funktionen Generera underhållsplan skapar du automatiskt utkast till underhållsplaner så du kan komma igång snabbt med proaktivt underhåll 🚀

Funktionen generera underhållsplan i Planima
1. Välj komponenter, 2. Generera plan automatiskt, 3. Förfina och kör igång!

Generera underhållsplan – så funkar det 📊

  1. Välj Komponenter som finns på fastigheten (exempelvis Tegelfasad, Papptak, Solceller).
  2. Planima genererar ett utkast på underhållsplan med automatiska förslag på lämpliga underhållsåtgärder.
  3. Redigera och förfina planen, sen är du igång med proaktivt underhåll med din nya underhållsplan som grund!

Detta möjliggör att du kan få grunden till underhållsplanen färdig innan du besöker fastigheten, vilket eliminerar mycket datainmatning på plats och gör besiktningen snabbare och mer strukturerad.

Spara tid och planera bättre 👌

Funktionen är för dig som underhållsplanerar många fastigheter, exempelvis på fastighetsbolag, förvaltningsbolag och konsultföretag. De största fördelarna:

  • ⏱️ Tidsbesparing: du behöver inte mata in åtgärder manuellt när du skapar en ny plan. Istället får du ett färdigt utkast att utgå ifrån.
  • Heltäckande och enhetliga underhållsplaner: säkerställer att de underhållsåtgärder som bör finnas kommer med i planen och att de har rätt benämning, intervall och pris. Oavsett vem som skapar planen!

En del av innovationsprojektet Planima Predict

Den nya underhållsplan-generatorn är ett resultat av vårt innovationsprojekt Planima Predict där vi bygger en prediktiv modell som effektiviserar och automatiserar underhåll. Projektet är i full gång och vi ser fram emot att lansera fler värdefulla funktioner!

Schema som visar hur den prediktiva modellen Planima Predict fungerar.

Projektet drivs i nära samarbete med våra kunder så vi gör riktigt värdefulla saker som är enkla att använda. Några som bidragit hittills är Nabo, AstraZeneca, Trophi, Fastighetsägarna Service, Lunds Kommuns Fastighets AB (LKF) och Kalmarhem.

Intressant? Testa idag!

Generera underhållsplan lanseras först i beta-version och är gratis att testa för alla Planima-kunder. Logga in i Planima, öppna valfri fastighet och klicka på “Generera underhållsplan” så hjälper vi dig igång.

Vill du testa, men är inte Planima-kund än?

Det löser vi! Börja med att boka en demo av Planima, så går vi igenom funktionen och kan sätta upp en kostnadsfri provperiod åt dig.

Fler intressanta bloggartiklar: