HSB väljer Planima för hyresfastigheter i Jönköping, Borås och Halmstad

Visste du att HSB var först med tvättstugor och badrum i lägenhetshus? Eller att de ägs av sina 670 000 medlemmar? Ända sedan starten 1923 har HSB spelat en viktig roll i att bygga och förvalta svenska bostäder. Verksamheten är uppdelad i 26 regioner och en av de största är HSB Göta med Jönköpings och Hallands län samt Södra Älvsborg.

Vi är superstolta över att välkomna HSB Götas fastighetsbolag HSB Gambrinus som Planima-kunder! 🎉

HSB Gambrinus
HSB Gambrinus: 141 fastigheter på 6 orter

Ett fastighetsbolag med långsiktighet och hållbarhet i sitt DNA

Förutom att bygga bostäder och erbjuda förvaltningstjänster så har HSB Göta via sitt fastighetsbolag HSB Gambrinus hyresbostäder med förtur till bosparande medlemmar. Beståndet består av 141 fastigheter och 2 668 lägenheter i Jönköping, Borås, Halmstad, Falkenberg, Värnamo och Gislaved.

Vit putsfasad fotograferad från innergård på Brahegatan 11 i Jönköping
En av HSB Gambrinus många fina fastigheter, här på Brahegatan 11 i Jönköping

Precis som övriga HSB så har Gambrinus ett starkt hållbarhetsfokus och jobbar mycket långsiktigt med sina fastighetsinnehav. Ett tänk som rimmar väldigt väl med vår vision och där Planimas kraftfulla funktioner för underhåll kan skapa riktigt stora värden.

Valde Planima för överblick och enkelhet

Laptop på bort med Planima på skärmen och växter i bakgrunden

Proaktivt underhåll har stora fördelar: allt från sänkta kostnader till nöjdare hyresgäster och tidsbesparingar för medarbetarna. Men vart ska en börja? I HSB Gambrinus fall handlade processen om att sätta en målbild och involvera personer från flera delar av organisationen.

Projektgruppen testade tre olika lösningar noga och efter utvärderingen var de överens om att Planima var bästa alternativet.

Planima svarade upp mot våra krav på enkelhet och smidighet att jobba med underhåll, utan att behöva vara superproffs på underhållsplanering sen tidigare.

Mikael Carlson, fastighetschef på HSB Gambrinus

Utvärderingen blev också enklare tack vare att systerbolaget HSB Stockholm använder Planima framgångsrikt sedan flera år tillbaka, vilket gav bra möjligheter att utbyta erfarenheter.

Kom igång med Planima du också – testa gratis 14 dagar

Vill du också jobba mer proaktivt och effektivt med fastighetsunderhåll? Oavsett vad du använder idag så är det enkelt att komma igång med Planima – det går att importera från Excel och de vanligaste fastighetssystemen.

Börja med att fylla i dina uppgifter nedan och testa!

Fler intressanta bloggartiklar: