LKF och Planima vinner pris för Årets digitaliseringsprojekt 2021!

Hurra! Vår kund LKF (Lunds Kommuns Fastighets AB) har vunnit Vita älgen! 🎉🏆 Projektet “digitaliserad underhållsplanering” där Planima är en central del har fått utmärkelsen för årets bästa digitaliseringsprojekt inom allmännyttan.

Jens Björk, VD på Planima: “Det har varit superkul och lärorikt att jobba med LKF! De har varit drivande och nyfikna på att testa nya digitala lösningar på ett sätt som är ovanligt för stora fastighetsbolag. Upplägget med pilotprojekt där vi snabbt kunde live-testa olika idéer har fungerat väldigt bra och tack vare det så har LKF på kort tid fått både processer och digitala verktyg som passar deras verksamhet perfekt och kommer ge dem riktigt stora värden framöver. Vi hoppas fler fastighetsbolag tar rygg på LKF!”

Vita älgen: pris för framgångsrik digitalisering 🦌

Den vita älgen är en utmärkelse som delas ut av Sveriges Allmännyttas Digitaliseringsinitiativ. Syftet är att uppmärksamma projekt och initiativ bland medlemsföretagen som bidrar till att driva på digitaliseringen inom fastighetsbranschen. LKF:s projekt vann priset i kategorin Murbräckan, där allmänheten utser vinnaren genom en online-omröstning.

Läs mer om Sveriges Allmännyttas Digitaliseringsinitiativ här.

Kort om vinnar-projektet “digitaliserad underhållsplanering”

Xplorion, innovativt nytt hus som byggts av LKF
LKF:s nytänkande bostadshus Xplorion – Årets Bygge 2021! Foto: Emma Karlsmark Elfstrand Liljewall

LKF med sina 10 000+ lägenheter och 325 lokaler är en av de största medlemmarna i Sveriges Allmännytta och en stark drivande kraft i både deras Klimatinitiativ och Digitaliseringsinitiativ. Bolaget ligger ständigt i framkant och är inte ovana vid utmärkelser, nyligen har de fått pris för bl.a.  Årets klimatsmarta boende och Årets Bygge.

”Organisationen har tagit stora kliv mot en väl strukturerad process som ger underlag på rätt detaljnivå med bättre koll på fastigheterna, faktabaserad planering och långsiktigt budgetarbete.”

Ur nomineringstexten för Vita älgen 2021

I nomineringen till priset skriver Sveriges Allmännytta:

“LKF har genom öppen dialog och tid till förankring vänt skepticism till nya insikter med målet att förverkliga en digitaliserad underhållsprocess med väl fungerande och integrerade IT-stöd. Organisationen har tagit stora kliv mot en väl strukturerad process som ger underlag på rätt detaljnivå med bättre koll på fastigheterna, faktabaserad planering och långsiktigt budgetarbete. I piloten har man även utformat en tydlig organisation för kontinuerlig utveckling med en processansvarig. Nu tar LKF den lyckade piloten till fullskaligt införande.”

Vill du veta mer om projektet? Läs mer här!

Planima på iPad på kaffebord med digital underhållsplan på skärmen
Modern digital underhållsplanering: stenkoll på fastigheterna och effektivare förvaltning

Vill du också kickstarta din digitalisering?

Planima samarbetar med en lång rad fastighetsbolag av olika storlekar och typer. Deras gemensamma nämnare: de vill ha ett bättre sätt att få koll på sina fastigheter samt kunna jobba effektivt och proaktivt.

Nyfiken? Boka en online-demo här så berättar vi mer!

Fler intressanta bloggartiklar: