Planima släpper öppet API för smidiga integrationer och samarbeten

Vi publicerar nu ett publikt API tillgängligt för alla som vill utveckla tjänster och integrationer mot det marknadsledande planeringsverktyget för underhåll av fastigheter.

Illustration - Öppet API Planima
Med ett öppet API blir det smidigare att integrera mot Planima

Planima är ett proptech-bolag med fokus på att hjälpa branschen till ett mer effektivt, proaktivt och lönsamt fastighetsunderhåll. Planima används idag av över 600 organisationer: Från fastighetsägare, kommuner och allmännyttiga bostadsbolag till rikstäckande förvaltare och brf:er. Sammanlagt hanteras bostäder och kommersiella fastigheter i Planima med en total yta på över 25 Miljoner m2 och 200 Miljarder kronor i planerat underhåll.

En bransch i förändring

I likhet med den utveckling andra branscher har genomgått de senaste åren har fastighetsägare och förvaltningsbolag idag en snabbt växande digital verktygslåda. Fastighetssystem fyller en viktigare funktion än någonsin, men allt fler ser värdet av att komplettera dessa med nischade proptech-lösningar. Tillsammans kan dessa även ge värden och synergier som ett ensamt fastighetssystem inte klarar. 

– Vi är övertygade om att dessa “proptech-stacks” är fastighetsbranschens framtid och vill att Planima ska fortsätta vara en drivande kraft i utvecklingen, säger Anton Klintenberg, medgrundare och Head of Growth på Planima med lång erfarenhet av digitalisering inom fastighetsbranschen. 

– Genom att vi nu lanserar en första version av vårt öppna API maximerar vi värdet av Planima och gör det ännu lättare att arbeta med vår produkt i detta framväxande digitala ekosystem. 

API – vad är det och vilket värde ger det?

Ett API (Application Programming Interface) är en beskrivning av hur andra system kan prata med en tjänst, vilken data som är tillgänglig och vad som kan göras med denna. Genom att lansera ett öppet API, ger vi våra kunder möjlighet att själva bygga integrationer mot Planima för att skicka, hämta och uppdatera fastighetsdata.

Vilket värde kan jag få av Planimas öppna API? 

Det stora värdet med kopplingar till vårt API är alltså att du automatiskt kan synka ditt arbete i Planima med andra verktyg som är viktiga för din verksamhet, t.ex. fastighetssystem. Du slipper lägga tid, resurser och energi på att manuellt föra över information om dina fastigheter och säkrar dessutom upp att inget blir fel på vägen. 

Det blir helt enkelt ännu mycket smidigare att arbeta med Planima tillsammans med andra verktyg i din proptech-stack!

Vilken funktionalitet stöds?

Det våra kunder oftast efterfrågat när vi pratat med dem om API:er är möjligheten att kunna utbyta och synka grundläggande information deras fastigheter. Detta är data som ofta finns i flera olika system vilket gjort att denna funktionalitet stått högt upp på många kunders önskelista. 

Erik Brännström, Head of Product & Technology på Planima:
– Med version 1 av vårt API löser vi ett tydligt önskemål från vår kunder, samtidigt som vi lägger en stabil grund för den fortsatta utvecklingen. Genom att löpande möjliggöra nya arbetsflöden och integrationer skapar vi förutsättningar för en ännu smidigare Planima-upplevelse i framtiden.

Mer information och teknisk specifikation kring Planimas öppna API hittar du här →

Nyfiken på mer?

Är du intresserad av att integrera dina system med Planima eller vill du ha mer information om vårt nya API och hur du skulle kunna använda det i din organisation?
Kontakta oss!

Fler intressanta bloggartiklar: