Sunne Fastighets AB underhållsplanerar sitt växande fastighetsbestånd i Planima

Sunne, som ligger mellan sjöarna Mellan-fryken och Övre Fryken i Värmland, har fått smeknamnet Sagolika Sunne. Delvis efter Selma Lagerlöf, som växte upp i Mårbacka i närheten och kallade Sunne för ”Sagans land”. Här finns vackra naturlandskap och ett starkt kulturliv. Idékraften är extra stark i området kring Sunne, sägs det. Svenskt Näringslivs mätning av företagsklimat rankar Sunne högt som en av Sveriges mest företagsamma platser.

Nyfiken på hur du kan använda Planima om du förvaltar fastigheter på kommun eller allmännytta? Läs mer här!

Sunne Fastighets AB är störst i kommunen och fortsätter växa

Med ca 700 lägenheter, studentbostäder samt kontors- och butikslokaler är Sunne Fastighets AB det största bostadsbolaget i kommunen. De äger och förvaltar även de lokaler där kommunen bedriver sina verksamheter.

I och med att kommunens verksamheter behövde mer utrymme köpte Sunne Fastighets AB 2019 en viktig fastighet i Sunne: Selma Lagerlöf Hotell. Hotellet var på 80-talet en av Sveriges största konferensanläggningar och en av hotellmagnaten Petter Stordalens första investeringar i Sverige. Fram till 2019 har Stordalens fastighetsbolag Strawberry Properties hyrt ut fastigheten till Migrationsverket. Idag det bland annat hemtjänstens personal som huserar i den anrika hotellbyggnaden. Genom att förvärva Selma Lagerlöf hotells 8 000 kvm lokalyta har de inte bara mött behovet av fler lokaler, utan samtidigt sett till att bevara ett viktigt landmärke.

3D-renderad bild av nybyggnation som Sunne Fastighets AB ska genomföra på Magasinsgatan.
Sunne Fastighets AB:s kommande bostadsområde Magasinsgatan, inflytt i slutet av 2020

Digitala underhållsplaner för fortsatt värdeökning

Nu har Sunne Fastighets AB fått den goda idén att skaffa digitala underhållsplaner för sina fastigheter. Det gör de givetvis med Planima. Med en bättre överblick över sitt fastighetsbestånd och ett effektivt sätt att arbeta med fastighetsunderhållet kommer Sunne Fastighets AB, som så många andra Planimakunder, kunna fortsätta lägga fokus på det som skapar verkligt värde. Som den satsning de nyligen gjort i en ny multisportarena som också är ett integrationsprojekt, med stöd av Boverket.

Vi på Planima ser fram emot att följa den fortsatta utvecklingen i Sunne, där Sunne Fastighets AB bevarar och utvecklar befintliga fastigheter samtidigt som de investerar i flera nybyggnadsprojekt.

Här kan du läsa mer om Sunne Fastighets AB.

Är du också en företagsam fastighetsägare?

Vad har du för ambitioner med ditt fastighetsbestånd? Oavsett vad planen är, kan du sannolikt få mer utrymme att förverkliga den, genom att spara tid och pengar med digitala underhållsplaner. Testa själv, genom att fylla i formuläret nedanför, och prova Planima kostnadsfritt i 14 dagar.

Fler intressanta bloggartiklar: