Ännu en kommun får effektivare underhåll: välkomna Kristianstadsbyggen!

Kristianstadsbyggen börjar med digitala underhållsplaner i Planima
Kristianstadsbyggen utvecklar både bostäder och en stadspark i projektet på bilden. Bild: Kristianstadsbyggen / Liljewall Arkitekter.

Nu välkomnar vi Kristianstadsbyggen, ett av de större kommunala fastighetsbolagen i Sverige, till Planima!

Fastighetsbolaget, som är ett av Sveriges 25 största kommunala bostadsbolag, har över 9 200 bostäder och 246 kommersiella lokaler i sitt stora fastighetsbestånd. De är dessutom en av Kristianstads Kommuns största arbetsgivare med ca 200 anställda.

Kristianstadsbyggen är en del av allmännyttan och har utöver lokaler och vanliga hyresrätter även ungdoms-, student-, senior- och trygghetsbostäder.

Nyfiken på hur Planima kan skapa värde för dig som jobbar på kommun eller allmännytta? Läs mer här!

Utvecklar kommunen med mer än nya bostäder

Sedan 1950 har Kristianstadsbyggen förvaltat fastigheter i Kristianstad och 18 orter runtom i kommunen, men även byggt mycket nytt. Bara mellan 2017 och 2022 är planen att bygga 1 000 nya hyreslägenheter.

Förutom att bidra till Kristianstads utveckling med nya bostäder och arbetstillfällen vill Kristianstadsbyggen skapa mer för kommunens invånare. Bland annat i ett projekt utvecklar de en stadspark, där allmänheten fått möjlighet att påverka med sina åsikter. Läs mer om Kristianstadsbyggen här!

Egen förvaltning av det stora fastighetsbeståndet

Fasad på fastighet på Östra Boulevarden 32 i Kristianstad.
En av Kristianstadsbyggens många fina fastigheter, här på Östra Boulevarden 32. Bild: Kristianstadsbyggen

Kristianstadsbyggen sköter den stora delen av förvaltningen inom företaget och har egna fastighetsskötare, snickare, VVS-tekniker, målare och elektriker. Det är alltså en stor organisation med mycket att hålla koll på för att sköta om fastigheterna på ett effektivt och smidigt sätt.

Kristianstadsbyggen är måna om bra boendemiljöer och satsar mycket på att ta hand om sina fastigheter, som de menar är en förutsättning för en god ekonomi och nöjda hyresgäster. Exempelvis berättade de i sin Års- och Hållbarhetsredovisning 2019 att de på tio år lyckats halvera försäkringsskadorna genom att satsa på fastighetsunderhållet.

Smartare fastighetsunderhåll tack vare Planima

Underhållsplan för kommun på laptopskärm på bord.

För att fortsätta ta hand om fastigheterna på ett effektivt och värdeskapande sätt satsar Kristianstadsbyggen nu på digitala underhållsplaner med Planima. Det är ett proaktivt sätt att arbeta med fastighetsunderhållet som ger bättre överblick, förenklar samarbete och sparar både tid och pengar.

Är du nyfiken på hur en underhållsplan gjord i Planima kan se ut? Här kan du få tillgång till ett exempel på en underhållsplan!

Gör som Kristianstadsbyggen: jobba proaktivt och effektivt med Planima!

Planima används av allt fler framåttänkande fastighetsbolag – både kommunala och privata. Vill du också upptäcka fördelarna? Börja med ett 14 dagars gratis testkonto! Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan.

Fler intressanta bloggartiklar:

En fantastisk Planima-vår (igen)!

Imorgon är det midsommar och kollegorna börjar så smått droppa av till välförtjänta sommarsemestrar. För det har minst sagt varit en intensiv period för oss