Ny funktion: Planima Projekt – från underhållsplan till genomförande

På några få år har Planima etablerat sig som det marknadsledande planeringsverktyget för fastighetsägare i Sverige. Våra tusentals användare runt om i landet får en oslagbar överblick och sparar både tid och pengar genom effektiv och proaktiv planering av fastighetsunderhållet. 

Planima Projekt - Vit bkg

Full kontroll på dina underhållsprojekt

Vi vet att våra kunder får ovärderlig hjälp av Planimas smarta funktioner, struktur och enkelhet. Ända fram till att projekten ska genomföras. Men när de planerade åtgärderna väl ska tas vidare till projektering, upphandling, genomförande och återrapportering har det fram till idag inte funnits någon bra lösning på marknaden. Resultatet? Manuell hantering och snåriga kalkylblad som inte främjar kontroll eller effektivitet. 

Men nu tar vi ett första steg mot en lösning!
Vi lanserar Planima Projekt: Funktionen som tar ditt underhåll till nästa nivå – från plan till handling.

Hur funkar det?

Med Planima Projekt grupperar du enkelt åtgärder från en eller flera underhållsplaner till sammanhållna underhållsprojekt som du sen genomför eller rapporterar tillsammans. Att hitta samordningsbesparingar blir smidigare än någonsin och du får stenkoll på projektets totala budget, status och utfall – oavsett om det gäller ett renoveringsprojekt i en byggnad, fasadbyten i ett bostadsområde eller ett gemensamt projekt för energioptimering över hela beståndet.

Med Planima Projekt får du bland annat:

  • Ett enkelt sätt att koppla underhållsåtgärder från en eller flera underhållsplaner till samlade underhållsprojekt. Detta gör du från åtgärdskortet, direkt i åtgärdslistan på underhållsplanerna eller i funktionen för massredigering.
  • Möjlighet att samla alla dina projekt i en separat vy för att snabbt få koll på status, tidsplanering och kostnader på alla dina planerade, pågående och genomförda underhållsprojekt.
  • Få ytterligare en dimension i din hantering, gruppering och filtrering av åtgärderna på dina underhållsplaner. Projekt är därför ett bra komplement till taggar och märkning.
  • Förenkla återrapporteringen av faktiska kostnader. Med Planima Projekt angerdu totalkostnaden för hela projekt istället för att bryta ner det till varje åtgärd. Detta är både snabbare och mer anpassat till hur du faktiskt genomför underhållsprojekt i praktiken.
  • Ett samlat sätt att visa de totala projektkostnaderna fördelat på Underhåll och Investeringar.

Nyfiken på att testa Planima Projekt?

Är du Planima-kund och vill testa den nya funktionaliteten?
Logga in och aktivera din 7-dagars provperiod i dag!


Har du inte Planima idag?

Starta ett provkonto och testa själv eller boka demo så hjälper vi dig att snabbt och lätt komma igång med proaktiv och effektiv underhållsplanering!


Ett enklare, kraftfullare och mer komplett verktyg för dina underhållsprojekt

Planima är ett snabbväxande bolag där alla kollegor kontinuerligt rör sig framåt tillsammans i allt vi gör. Men allt som oftast är det vårt innovativa produktteam som går i framkant och bryter ny mark!

“Jag tror att våra användare verkligen kommer att uppskatta den separata vyn där de kan gruppera åtgärder som bör genomföras tillsammans!”

Lina Blomstrand, Product Manager, Planima
Viktor Sommar Baillot, Lina Blomstrand, Thomas Lundin

Det säger Lina Blomstrand på frågan vad hon tror är det största nya värdet som tillkommer med Planima Projekt. Lina är Product Manager på Planima och har tillsammans med Thomas Lundin och Viktor Sommar Baillot lett arbetet med Planima Projekt. Hon utvecklar:

“I Projektvyn kan våra kunder till exempel samköra åtgärder för en takomläggning i samband med solcellsinstallation på ett mycket enklare sätt än förut. Då blir det lättare säkerställa att inget faller mellan stolarna och skapar bekymmer senare. Det kommer att krävas mycket mindre koordination mellan olika medarbetare och avdelningar för att få fram samma åtgärdspaket. De kommer kunna spara massor av tid och arbetet blir mycket lättare!”

Thomas Lundin, Planimas Product Designer är inne på samma linje: 

“Genom att Planima Projekt är tydligt separerad i användargränssnittet får användarna en klarare och mer strukturerad översikt. Från ett användarperspektiv så hjälper detta till att minska den kognitiva belastningen och skapar en ren och fokuserad arbetsyta för dem att jobba med sina underhållsprojekt.”

Kundfokus ger mervärde

Planima har gått från en nischad startup till det ledande verktyget på marknaden. Och det är medarbetarnas gemensamma besatthet av att förstå kundernas problem och strategiska utmaningar på djupet som möjliggjort denna resan. Detta fokus har de senaste åren bland annat lett till Planima Samordning, Planima-priser och Generera Underhållsplan som har alla varit avgörande för både Planimas och våra kunders framgång inom planerat underhåll. Nu breddar vi blicken och tittar även på hur denna planering bör omsättas till handling. Och då ligger förstås samma metoder till grund för arbetet. Lina igen:

“Detta är min första stora release tillsammans med gänget på Planima och jag är väldigt glad över av våra kunders hjälpsamhet och engagemang! Vi intervjuade många användare både inför och under utvecklingens gång och deras feedback, insikter och tankar var ovärderliga. Jag har stärkts ytterligare i min övertygelse att en bra produkt byggs tillsammans med dess användare.”

Viktor Sommar Baillot, Utvecklare på Planima och den som skrivit majoriteten av koden till den nya funktionen håller med:

“Det är oerhört tacksamt att som utvecklare få feedback från engagerade användare. Tack vare ett gediget förarbete så har vi fått en bra bild av vad våra användare önskar. Det har genomsyrat hela utvecklingen av den här funktionen. Jag behöver inte gissa mig fram till hur de som faktiskt använder Planima arbetar eller vad de önskar, utan kan helt fokusera på att omvandla det till bra kod.”

Thomas Lundin konstaterar slutligen:

Jag instämmer med Lina och Viktor! Genom de löpande kundintervjuerna fick vi tidigt en klar bild av hur våra användare arbetar med underhållsprojekt i dag – vad som fungerar och var det verkligen skaver. Detta har varit avgörande för att ta fram en funktion som faktiskt löser ett verkligt problem och hjälper våra användare!

Nyfiken på Planima? Boka en demo så visar vi!

Planimas planeringsverktyg för energieffektivisering på en laptop-bildskärm.

Fler intressanta bloggartiklar: