7 effektfulla produktnyheter i Planima – våren 2024

Planima bygger på enkelhet.

Att komma igång med proaktiv fastighetsförvaltning ska gå på några klick. Det ska vara intuitivt och smidigt att få överblick och hantera fastighetsbeståndet och att hitta synergieffekter och samordningsmöjligheter som leder till lönsamma beslut ska varken vara raketforskning eller drömtydning.

Vi drivs helt enkelt av att inte överkomplicera saker i onödan. Detta tänk genomsyrar allt vi gör och gäller inte minst hur vi väljer att utveckla vår produkt.

Erik Brännström, Head of Product and Technology, Planima

Med Erik Brännströms ord som ledstjärna jobbar produktteamet för att på kort tid och med små medel, kontinuerligt lansera värdefulla nyheter i vårt verktyg. 

Kolla in filmen (👇) där Planimas Product Manager, Lina Blomstrand, delar med sig av de mest spännande produktuppdateringarna som gjorts sen i vintras:

Produktnyheterna i korthet:

#1 – Kartvy för fastigheter

Vi har infört en ny kartvy för fastigheter. Nu kan du se dina fastigheter på en karta, vilket ger en bättre överblick och gör det lättare att hitta specifika byggnader. Du kan zooma in och ut, byta till satellitvy och klicka direkt på fastigheterna för mer detaljerad information.

#2 – Nyheter i ekonomisk sammanställning

Vi har förbättrat den ekonomiska sammanställningen med en ny standardgraf som visar utgifter fördelade mellan underhåll (kostnader) och investeringar. Vi har också lagt till en kolumn för ”Underhållsskuld” som visar vilka åtgärder som är eftersatta eller akuta. Dessutom kan du nu exportera denna data till Excel, vilket många av våra användare har efterfrågat.

#3 – Förenklade navigationsvägar

Navigationsvägarna i systemet har förenklats för att göra det snabbare att hitta till relevanta åtgärder och fastigheter. Smidiga navigationslänkar har lagts till för att förbättra användarupplevelsen.

#4 – Fastighetskortet: Byggår per byggnad

En ny funktion i fastighetskortet är möjligheten att ange byggår för varje enskild byggnad. Detta gör det enklare att skapa korrekta underhållsplaner eftersom åtgärdsintervallen nu kan anpassas efter byggnadens byggår.

#5 – Massuppdatering av Planima-priser™

Vi har förenklat processen för att uppdatera priserna i Planima Priser™. Nu kan du granska och uppdatera alla priser på en gång, vilket sparar tid och gör det smidigare att hålla sig till uppdaterade prislistor.

#6 – Centrala grundinställningar för underhållsplaner

Du kan nu ställa in centrala grundinställningar för alla dina underhållsplaner. Tidigare var detta möjligt endast per underhållsplan, men nu kan du göra det centralt från ditt konto och applicera dessa inställningar på alla befintliga planer om du önskar.

#7 – Funktionalitet för avancerad underhåll- och investeringsfördelning

Vi har lagt till en funktion som på en åtgärd låter dig specificera hur underhåll och investering ska fördelas för tydligare budgetering. Detta gör att du numera slipper skapa två separata åtgärder för samma projekt och ger en mer användarvänlig upplevelse.

Vi är övertygade om att dessa uppdateringar kommer att förbättra din upplevelse med Planima. Tack för att du använder vår produkt och tveka inte att höra av dig med feedback eller frågor. Vi ses igen och jag önskar dig en fantastisk dag!


Nyfiken på om Planima passar dig?

Vill du arbeta strukturerat och proaktivt med ditt fastighetsunderhåll, men har svårt att få koll på allt som du måste göra och hur du skall få budgeten att räcka till? Då behöver du ett riktigt bra verktyg för att planera underhållet av dina fastigheter. Boka en demo med oss (👇) så berättar vi mer!

Med Planima får du bl.a:

  • Ett smidigt och enkelt webbaserat planeringsverktyg med oslagbar överblick över alla  dina fastigheter
  • En effektiv och lönsam underhållsplanering genom automatiseringar och unika funktioner som t.ex. Planima-priser, Samordning och Generera Underhållsplan
  • Hjälpartiklar, guider och dedikerad support från Planimas engagerade Customer Success team.
  • En beprövad och enkel process för hela ert underhållsarbete, som vi hjälper er komma igång med.

Fler intressanta bloggartiklar:

En fantastisk Planima-vår (igen)!

Imorgon är det midsommar och kollegorna börjar så smått droppa av till välförtjänta sommarsemestrar. För det har minst sagt varit en intensiv period för oss