Nytt i Planima: skapa din egna smarta prislista för underhåll

Vill du jobba proaktivt och effektivt med underhåll? Då behöver du ha koll på vad saker kommer att kosta! Det löser du galant med Planima-priser™ – en smart prislista i Planima som ger automatiska förslag på underhållsåtgärder med priser och intervall.

Men hur gör du om du vill jobba lika smart med egna unika åtgärdsförslag, anpassade för just era fastigheter? Du skapar din egen prislista såklart! 📝

I denna artikel kikar vi närmare på hur denna nyhet funkar och hur du kan använda den för att spara både tid och pengar 👇

Så här funkar nya anpassade prislistan

I Planima kan du använda de automatiska förslagen från Planima-priser™ eller skapa egna åtgärdsförslag. Skillnaden mot tidigare är att dessa egna åtgärder nu kan sparas i en egen prislista så alla användare på ditt Planima-konto får snabb tillgång till dem. 

Du kan också smidigt överblicka och redigera dessa åtgärdsförslag på ett enda ställe.

Så här gör du:

  1. Logga in i Planima, klicka på Mitt konto och sedan Inställningar.
  2. Klicka på Åtgärdsförslag (kräver behörighetsnivå Administratör).
  3. Klicka på Nytt åtgärdsförslag och fyll i uppgifterna för att skapa ett eget åtgärdsförslag.
  4. Redigera ett befintligt åtgärdsförslag genom att klicka på de tre punkterna till höger i listan och Redigera. Gör önskade ändringar och sedan Spara åtgärdsförslag. Ändringen kommer nu att göras på alla fastigheter där denna åtgärd lagts till och där rutan “Koppla åtgärdsförslag” har bockats i.

Den nya funktionen rullas ut gradvis under kommande veckor och blir tillgänglig i våra prisplaner Professional, Enterprise och Grow. Ta en titt på alla prisplaner här!

3 smarta sätt att använda nya funktionen 💡

1. Anpassade priser för just dina byggnader och behov

Planima-priser™, den smarta prislistan som ingår i Planima, innehåller mängder av underhållsåtgärder och uppdateras kontinuerligt. Den täcker de flesta behov, men ibland kan du behöva göra egna anpassningar.

Har du geografiskt utspridda fastigheter med olika kostnadsläge? Dags för svåra antikvariska åtgärder? Är en byggdel svåråtkomlig och dyrare att byta ut? Nu kan du enkelt lägga in egna anpassade åtgärder och priser så de blir tillgängliga för alla användare i ditt Planima-konto.

Skärmbild från Planima som visar tre olika varianter av samma åtgärdsförslag: måla träfönster
Skapa egna åtgärdsförslag och varianter – exempelvis olika geografiska prisvarianter!

Du kan även ändra i dessa anpassade åtgärdsförslag centralt och med några få klick gör du ändringen på alla fastigheter/underhållsplaner där åtgärden finns inlagd. En stor tidsbesparing och du säkerställer att ni jobbar enhetligt och strukturerat.

🚨 TIPS! Vill du lägga till en ny åtgärd men vet inte vad den kostar? Skicka in ditt önskemål här! Vi gräver i vår enorma databas av verkliga underhållskostnader och hittar vi bra prisuppgifter lägger vi in åtgärdsförslaget i Planima-priser™.

2. Ramavtalspriser eller priser från specifika leverantörer

Har du förmånliga ramavtal för olika arbeten och material? Eller kanske utvalda leverantörer där du får bra priser? I så fall: grattis till finfina besparingar! Om inte: testa Samordningsvyn i Planima – där kan du snabbt överblicka ditt underhållsbehov och hitta områden som kan vara lämpliga att upphandla ramavtal för. Mängdrabatt, helt enkelt! 💰

Skärmbild från Planima som visar exempel där ramavtalspriser för underhåll lagts in som åtgärdsförslag
Har du ramavtal på åtgärder/komponenter? Lägg in avtalspriserna direkt i Planima!

Nu kan du enkelt lägga in dina förmånliga avtalspriser i Planima så personalen har tillgång till dem direkt i planeringsverktyget. Ett enkelt sätt att säkerställa att alla inblandade vet vilka ramavtalspriser som finns och att de används i planering och budgetering. När ramavtalspriser ändras kan du enkelt ändra på ett enda ställe och ändringarna slår igenom direkt i alla planer där ramavtals-priserna används.

🚨TIPS! Lägg in leverantörens namn och/eller ordet “ramavtal” eller liknande åtgärdens namn så kan personalen snabbt söka/filtrera fram dessa priser.

3. Checklista för åtgärder som ska göras på alla fastigheter

Har du ett gäng åtgärder som du vill ska genomföras på alla dina fastigheter? Exempelvis energibesparande åtgärder, myndighetsbesiktningar eller andra kontroller/utredningar? Om du har ett stort bestånd med flera förvaltare kan det vara svårt att säkerställa att alla har koll på dessa saker.

Skärmbild från Planima som visar checklista för energi/miljöåtgärder som alla i organisationen kan få tillgång till.
Exempel på enkel checklista som kan skapas centralt och blir tillgänglig för alla i organisationen

Genom att lägga till dessa åtgärder i er egna prislista så blir de tillgängliga för all din personal och de kan enkelt gå igenom denna checklista för att säkerställa att de har dessa åtgärder i sin planering. Ett smidigt sätt att centralt “rekommendera” åtgärder som ska genomföras i hela organisationen.

🚨TIPS! Lägg in ett specifikt ord såsom “checklista”  i namnet på dessa åtgärder så blir de enkla att hitta och gå igenom för alla i personalen.

Redo för effektivare underhåll? Testa gratis!

Med Planima är det enkelt att få överblick och jobba effektivt, oavsett om du ansvarar för en eller hundratals fastigheter. Kom igång idag och lås upp de stora besparingar i tid och pengar som proaktivt underhåll ger!

Fler intressanta bloggartiklar: